Brownies z fazolí
Čokoládu miluji, a když si ji můžu dopřát i v dietnější formě, neváhám. Snad tento dezert potěší i vás.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na korpus
- konzerva sterilovaných fazolí cca 425 ml – já použila červené upravené v páře (jde je však také dopředu uvařit a počkat, až vychladnou)
- 60 g kakaa
- 70 g jemně mletých ovesných vloček
- špetka soli
- 1/2 lžičky bezfosfátového kypřicícho prášku
- 70 g medu
- 20 g vlašských ořechů (nahrubo mletých)
- 30 g kokosového oleje
- cca 200 ml mléka (dle hustoty těsta upravujeme množství, takže nevylijeme vše naráz)
- pár kousků kvalitní hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
Postup
1
Troubu předehřejeme na 170 °C. Všechny ingredience (kromě čokolády a ořechů) se rozmixují dohladka. Pokud je těsto příliš husté, přidává se mléko tak, aby se těsto dalo „přelít“ do formy, ale nebylo úplně tekuté. Do rozmixované hmoty zamícháme ořechy. Do menší formy (já použila na koláč) vložíme pečicí papír, na něj vlijeme těsto a povrch posypeme kousky čokolády.
2
Pečeme v předehřáté troubě cca 25–30 minut. Hotové těsto poznáme zapíchnutím špejle.
Po vyjmutí z trouby necháme brownies zchladnout, i když mně více chutnají ještě teplé, kdy se čokoláda roztéká.
3
Můžeme servírovat se šlehačkou (malý kopeček snad neublíží ani nám dietářům), se zmrzlinou, jahodami, malinami, … – záleží jen na vaší chuti.
4
Dobrou chuť!
Poznámka
Pokud máte jen malý mixér a všechny ingredience se tam nevejdou, můžete rozmixovat fazole zvlášť a poté je přendat do misky a ostatní ingredience k nim jen přimíchat. Lépe se tak také pozná hustota těsta, když se přilévá mléko. Mléko můžete nahradit také rostlinným a med např. javorovým sirupem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}