Karamelové košíčky

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanikového cukru
  • 140 g másla
  • 2 žloutky

Na krém:

  • 1 plechovka Salka
  • 140 g másla
  • + čokoládová poleva a mandle

Postup

1

Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném varu. Poté ho necháme vychladnout a vmícháme do něj změklé máslo. Vyšleháme do hladkého krému.

2

Těsto tence vmáčkneme do formiček na košíčky a pečeme v troubě na 170 °C dorůžova. Ihned je vyklepneme a necháme vychladnout.
Vychladlé košíčky plníme karamelovým krémem, ozdobíme rozehřátou čokoládou a mandlí. Necháme uležet.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pařížské rohlíčky

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Originální upíří koktejl s malinovou krví

Chřestové risotto s pancettou

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Popraskané dýňové sušenky

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Třívrstvé citónové řezy se smetanou a vlašskými ořechy

Polpette casalinghe al sugo

Treska pečená v těstíčku

Pečený květák s česnekem a slaninou hotový za půl hodiny