Fíkový koláč se sýrem

Čerstvé fíky a sýr - lahodná nestárnoucí kombinace, kterou si oblíbil každý gurmet.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 80 g hladké mouky
  • 120 g celozrnné hladké mouky (např. špaldové)
  • 30 najemno namletých vlašských ořechů
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody

Náplň

  • 200 g ricotty
  • 1 vejce
  • 50 g nivy
  • Na špičku nože muškátového oříšku

Na dokončení

  • Tymián (pár snítek)
  • Fíky (4-6)

Postup

1

Připravte těsto: obě mouky smíchejte s ořechy, kypřícím práškem a solí. Máslo nakrájejte na menší kousky a spolu s vejcem a vodou přidejte k mouce. Zpracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180 ⁰C.

3

Těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše. Vyložte formu, přebytečné okraje odstraňte. Těsto párkrát propíchněte vidličkou. Vyložte celý vnitřek formy alobalem, vysypte luštěninami a dejte péct „naslepo“ 7 minut. Poté odstraňte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut.

4

Než se upeče těsto, připravte náplň: Ricottu promíchejte s vejcem. Nivu nastrouhejte nebo nadrobte najemno. Smíchejte s ricottovou směsí.

5

Předpečený korpus vyndejte z trouby a rozprostřete na něj náplň. Fíky nakrájejte na cca 1 cm silné plátky a rozprostřete na náplň. Posypte lístky tymiánu a vložte do trouby. Pečte asi 20 - 25 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Svatební koláčky

Bezlepkový Sachr dort

Mrkvánky

Jablečný chléb s rumovými brusinkami

Králík na rozmarýnu

Jahodové cupcakes

Fitness kokosové kuličky s proteinem a kokosovou smetanou

Kokosovo-jahodová tapioca s bazalkou

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Čokoládový dort bez mouky pouze ze 3 ingrediencí

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou