Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami
Dnes jsem si položila tak trochu Nerudovskou otázku, a to co s ní ? Měla jsem namysli bramborovou kaši, která mi tu zbyla od včerejšího oběda. Nikdo ji nechtěl a tak jsem si řekla, že ji přeci jen zužitkuji. Když mě napadla tato bramborová varianta a měla jsem tu pár švestek, tak mák byla pak jasná kombinace.

Ingredience na 3 porce
- cca 830 g bramborové kaše
- 10 lžic polenty
- vypeckované švestky (9-10 kusů)
- mák na posypání
- máslo
- cukr na posypání (lze osladit i medem)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
V míse si smícháme bramborovou kaši a polentu. Vznikne tužší těsto, které pomocí stěrky rozetřeme na plech (či do nižší zapékací mísy), vyložený pečící folií (plech o rozměrech (37×25 cm). Těsto by mělo být o výšce cca 5 mm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Až okraje začnou mírně hnědnout.
Necháme trochu vychladnout a pak buď nožem nakrájíme čtverce či jiné námi pořadované tvary, nebo pomocí vykrajovátka, vykrojíme zvolený tvar. Já jsem se rozhodla pro kytičky. Kytičky pak posypeme mákem, poprášíme cukrem (medem) a pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme k nim pokrájené švestky a můžeme podávat.
Jinak těsto je možné využít i jako variantu slané přílohy.
Mohlo by vás zajímat:
Brambory
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře