Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami

Dnes jsem si položila tak trochu Nerudovskou otázku, a to co s ní ? Měla jsem namysli bramborovou kaši, která mi tu zbyla od včerejšího oběda. Nikdo ji nechtěl a tak jsem si řekla, že ji přeci jen zužitkuji. Když mě napadla tato bramborová varianta a měla jsem tu pár švestek, tak mák byla pak jasná kombinace.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 830 g bramborové kaše
  • 10 lžic polenty
  • vypeckované švestky (9-10 kusů)
  • mák na posypání
  • máslo
  • cukr na posypání (lze osladit i medem)

Postup

1

V míse si smícháme bramborovou kaši a polentu. Vznikne tužší těsto, které pomocí stěrky rozetřeme na plech (či do nižší zapékací mísy), vyložený pečící folií (plech o rozměrech (37×25 cm). Těsto by mělo být o výšce cca 5 mm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Až okraje začnou mírně hnědnout.

2

Necháme trochu vychladnout a pak buď nožem nakrájíme čtverce či jiné námi pořadované tvary, nebo pomocí vykrajovátka, vykrojíme zvolený tvar. Já jsem se rozhodla pro kytičky. Kytičky pak posypeme mákem, poprášíme cukrem (medem) a pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme k nim pokrájené švestky a můžeme podávat.
Jinak těsto je možné využít i jako variantu slané přílohy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Pečená kuřecí prsa s rajčaty, cizrnou a podávaná s kořeněným jogurtovým dipem

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Roštěnky na houbách

Poctivá sekaná

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Zeleninové rissoto se sójou

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Špagety s pestem a ricottou

Krémové těstoviny s kuřecími kousky, žampiony a česnekem

Snadná zapečená quinoa s pikantní omáčkou, zeleninou a chedarrem