Špenátový salát se zastřeným vejcem

Špenátový salátek je plný vitaminů, minerálů a bílkovin. Jednoduše zdravá večeře, která je pro teplé dny šitá na míru.

Špenátový salát se zastřeným vejcem

Ingredience na 1 porce

  • 50 g baby špenátu
  • 80 g uvařené červené řepy
  • 2 plátky schwarzwaldské šunky
  • 1 vejce
  • sezamová semínka
  • naklíčená řeřicha
  • ocet

 
Zálivka:

  • 1 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička javorového sirupu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou.

2

Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijtte dvě lžíce) a přidejte řepu.

3

Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.

Poznámka

Salát můžete obohatit i dalšímu druhy klíčků, jako jsou například cizrnové, z mungo fazolek, čočky, vojtěšky aj.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře