Špenátový salát se zastřeným vejcem

Špenátový salátek je plný vitaminů, minerálů a bílkovin. Jednoduše zdravá večeře, která je pro teplé dny šitá na míru.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g baby špenátu
  • 80 g uvařené červené řepy
  • 2 plátky schwarzwaldské šunky
  • 1 vejce
  • sezamová semínka
  • naklíčená řeřicha
  • ocet

Zálivka:

  • 1 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička javorového sirupu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1

Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou.

2

Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijtte dvě lžíce) a přidejte řepu.

3

Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.

Poznámka

Salát můžete obohatit i dalšímu druhy klíčků, jako jsou například cizrnové, z mungo fazolek, čočky, vojtěšky aj.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fazolový burger

Celozrnné těstoviny s chřestem

Brambory s hořčičným dressingem

Bezlepkové boloňské špagety

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Bramborový salát s rukolou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu

Spaghetti alla puttanesca

Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy