Studený koktejl či sorbet s lesním ovocem

Záleží jen na vás, zda si budete chtít pochutnat na sorbetu, či budete radějí upíjet. Rozhodnout se můžete až v průběhu přípravy. Ovoce je sladké samo o sobě, takže mně už žádné sladidlo nechybělo.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na sorbet:

  • 35 g malin
  • 35 g borůvek
  • 35 g jahod
  • 35 g banánu
  • lžička chia semínek
  • 100 ml mléka či vody (nebo obojí půl na půl)

Na koktejl:

  • + voda či mléko na zředění

Postup

1

Je dobré použít mražené ovoce, takže pokud máte čerstvé, nechte je pár hodin v mražáku. Nemusíte mrazit banán. Poté vhoďte všechno ovoce do mixéru, přisypte chia semínka, dolijte trochou mléka či vody a rozmixujte na jemnou kaši.

2

V první fázi vám vznikne hmota připomínající zmrzlinu, která se dá jíst lžičkou. Pokud dáte přednost koktejlu, dolijte ještě tekutinu dle chuti a znovu rozmíchejte. Dozdobit můžete na povrchu ovocem. Díky mraženému ovoci je sorbet i koktejl dobře vychlazený, tudíž nemusíte používat již led. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí povidla bez přidaného cukru

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami

Polomáčená pomerančová vánoční kolečka s vlašskými ořechy

Duhový dort s překvapením uvnitř

Makový nepravý schwarzwalder bez múky

Dokonalý makovec

Kuřecí satay

Jogurtové muffiny s borůvkami

(Ne)sýrový dip k nachos

Nepečené čokoládové pralinky s lískovými oříšky a domácí nutellou

Bezlepkový jablečný štrůdl

Krémová polévka z topinambur a žampionů