Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou

Škvarky, škvarky a zase škvarky. Tak by se dal shrnout tento recept na nejen domácí, ale i poctivou škvarkovou pomazánku. Jistě, receptů je na internetu hromada a tak do té hromady přispěju já.

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g škvarek
  • 3 ks středně velkých cibulí
  • 3 velké lžíce škvařeného sádla
  • 4 ks jarních cibulek
  • 2 ks čerstvých vajec
  • 3 ks menších okurek
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • sůl a pepř

Postup

1

1. Jako první si nakrájíme cibuli nadrobno. Pokud máme při ruce food proccesor nebo jiný mixér, tak jej použijeme. Ušetří nám to čas a práci. V menším rendlíku na střední stupeň rozpustíme sádlo. Přidáme cibuli a smažíme do hněda (většinou to trvá tak 15 – 20 minut). Mezitím si uvaříme natvrdo 2 vejce. Do vroucí vody vložíme vajíčka a časovač si nařídíme na 9 minut.

2

Do mixéru nasypeme všechny škvarky a rozmixujeme, dokud nám nevznikne taková hrubší kaše. Jarní cibulku rozdělíme na dvě části. Tu bílou část přidáme ke škvarkám do mixéru a zelenou část nakrájíme na kolečka.

3

Usmaženou cibulku přendáme do jemného sítka a necháme okapat od přebytečného sádla.

4

Vejce a okurky nastrouháme nahrubo na struhadle.

5

V míse smícháme škvarky, smaženou cibulku, kolečka jarní cibulky, vejce, okurky, hořčici a majonézu. Dle chuti osolíme a opepříme.

6

A máme hotovo! Nejlepší pomazánka je druhý den odleželá, ale věřím tomu, že se tomu nedá odolat a člověk si ji namaže hned :)).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémová žampionová omáčka

Video: Jednoduchý semínkový chlebíček bez mouky plný bílkovin

Recept na domácí Irish Cream

Borůvkové řezy

Sladké kostky s čokoládovou polevou a kokosem

Kuře na houbách

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Křupavé závitky plněné jahodovým krémem

Jahodovo-mandlový fondán

Salát z naklíčené sóji

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Lososové sashimi s koriandrem, avokádem a wasabi majonésou