Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou
Škvarky, škvarky a zase škvarky. Tak by se dal shrnout tento recept na nejen domácí, ale i poctivou škvarkovou pomazánku. Jistě, receptů je na internetu hromada a tak do té hromady přispěju já.

Ingredience na 10 porcí
- 400 g škvarek
- 3 ks středně velkých cibulí
- 3 velké lžíce škvařeného sádla
- 4 ks jarních cibulek
- 2 ks čerstvých vajec
- 3 ks menších okurek
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 3 polévkové lžíce majonézy
- sůl a pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
1. Jako první si nakrájíme cibuli nadrobno. Pokud máme při ruce food proccesor nebo jiný mixér, tak jej použijeme. Ušetří nám to čas a práci. V menším rendlíku na střední stupeň rozpustíme sádlo. Přidáme cibuli a smažíme do hněda (většinou to trvá tak 15 – 20 minut). Mezitím si uvaříme natvrdo 2 vejce. Do vroucí vody vložíme vajíčka a časovač si nařídíme na 9 minut.
Do mixéru nasypeme všechny škvarky a rozmixujeme, dokud nám nevznikne taková hrubší kaše. Jarní cibulku rozdělíme na dvě části. Tu bílou část přidáme ke škvarkám do mixéru a zelenou část nakrájíme na kolečka.

Usmaženou cibulku přendáme do jemného sítka a necháme okapat od přebytečného sádla.

Vejce a okurky nastrouháme nahrubo na struhadle.

V míse smícháme škvarky, smaženou cibulku, kolečka jarní cibulky, vejce, okurky, hořčici a majonézu. Dle chuti osolíme a opepříme.

A máme hotovo! Nejlepší pomazánka je druhý den odleželá, ale věřím tomu, že se tomu nedá odolat a člověk si ji namaže hned :)).

Mohlo by vás zajímat:
Snídaně a svačiny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře