Restovaná ryba s hráškovým pyré

Venku božsky a i největší kuchařky tráví léto radši venku u vody nebo prostě někde jinde než u sporáku, takže na nějaký dlouhý vaření nemá většina z nás čas ani chuť. Narazila jsem na tenhle jednoduchý a rychlý recept, který u nás docela zabodoval, tak se podělím. :)

Pro lásky z lásky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Pyré:

  • 1 lžíci másla
  • 2 velké jarní cibulky pokrájené na kolečka
  • 1 pokrájený salát little gem (vypadá to jako srdíčko ledového salátu)
  • 350 g mraženého hrášku
  • 1 hrst petrželky
  • 100 ml bílého vína
  • 6 lžic smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř

Ryba:

  • 400 g filetu z bělomasé ryby (dávala jsem candáta)
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Zálivka:

  • 1 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
  • 100 ml olivového oleje extra virgin
  • 1 hrst petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Na másle pozvolna opeču pokrájenou jarní cibulku do změknutí. Přidám salát, hrášek, petrželku, víno, osolím a opepřím. Nechám pomalu dusit 10 minut. Pak vmíchám smetanu a celé to rozmixuju na pyré. Nechám přikryté na vypnutém sporáku, aby mi to nevychladlo.

2

Rybu rozdělím na porce. Osolím, opepřím a orestuji na másle.

3

Mezitím si připravím zálivku. Na jemno pokrájím petrželku a prošlehám s octem, olejem, pepřem a solí.

4

Hráškové pyré podávám s rybou a vše pokapu připravenou zálivkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí toblerone

Jemná fazolová polévka

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Domácí jahodový džem

Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Veselé velikonoční sušenky s čokoládovým krémem a vajíčky

Smažené květákové placičky s jarní cibulkou a kari

Video: Bezlepkový čokoládový dort s kávovou pěnou nadýchanou jako obláček

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Bramboračka s houbami

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení