V misce smíchejte prášek do pečiva s moukou. Přidejte kakao, máslo, cukr, mléko a vypracujte dohladka.
Těsto rozdělte na poloviny, které zabalte do fólie a nechte odležet v lednici asi hodinu.
V misce smíchejte žloutky, vanilkový cukr, moučkový cukr, tvaroh, citrónovou kůru, škrob a vyšlehejte dohladka.
V druhé misce si vyšlehejte bílky do tuhé pěny a následně je opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.
Těsto na hrubém struhadle nastrouhejte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení a rovnoměrně ho rozprostřete.
Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a na ni nastrouhejte druhou část těsta.
Pečte při teplotě 175 stupňů cca 45–50 minut.
Tento koláč je jednoduchý na přípravu, vzhledově zajímavý a výborně kombinuje chuť kakaového těsta a jemné tvarohové náplně.