Cuketová pomazánka se zakysanou smetanou, tahini a česnekem

Vždy jsem ráda ozvláštňovala svačiny různými pomazánkami, chleba s máslem a sýrem se rychle přejí :). Cuketová je skvělou alternativou klasických pomazánek, je o kapku zdravější, bez majonézy a přesto velmi výrazná.
  • Doba přípravy: 30 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cuketa ( přibližně 300 g )
  • špetka soli a pepře
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 vejce, uvařená natvrdo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek petržele
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • špetka chilli nebo kajenského pepře
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička tahini (sezamová pasta)

Postup

1

Cuketu umyjte, na jemno nastrouhejte, smíchejte se solí a nechte 5 až 10 minut odpočívat.

2

Poté vymačkejte z cukety přebytečnou vodu, vložte do mísy společně s nadrceným česnekem a nakrájenou cibulí.

3

Uvařená vejce nakrájejte na malé kostičky, petržel nasekejte na jemno. Dejte prozatím bokem.

4

Na pánvi rozehřejte olej a přisypte cibuli. Lehce orestujte, poté přidejte cuketu, přiveďte vše k varu a nechte probublávat, dokud se neodpaří přebytečná voda okolo 10 minut).

5

Poté směs odstavte a nechte vychladnout. Smíchejte s vejcem a petrželkou, přidejte zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, tahini a koření.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový cheesecake

Špagety s fazolkami

Cuketový nákyp s kuřecím masem

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Zelňačka

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Cuketový „dort“ s pikantní masovou směsí

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Grilované brambory

Smažené lilky

Mrkvovo cuketové placičky se semínky

Křupavé kuličky v bílé čokoládě s dýňovým krémem