Cuketová pomazánka se zakysanou smetanou, tahini a česnekem
Vždy jsem ráda ozvláštňovala svačiny různými pomazánkami, chleba s máslem a sýrem se rychle přejí :). Cuketová je skvělou alternativou klasických pomazánek, je o kapku zdravější, bez majonézy a přesto velmi výrazná.
- Doba přípravy: 30 minut

Ingredience
- 1 cuketa ( přibližně 300 g )
- špetka soli a pepře
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 2 vejce, uvařená natvrdo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 svazek petržele
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
- špetka chilli nebo kajenského pepře
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička tahini (sezamová pasta)
Postup
Cuketu umyjte, na jemno nastrouhejte, smíchejte se solí a nechte 5 až 10 minut odpočívat.
Poté vymačkejte z cukety přebytečnou vodu, vložte do mísy společně s nadrceným česnekem a nakrájenou cibulí.
Uvařená vejce nakrájejte na malé kostičky, petržel nasekejte na jemno. Dejte prozatím bokem.
Na pánvi rozehřejte olej a přisypte cibuli. Lehce orestujte, poté přidejte cuketu, přiveďte vše k varu a nechte probublávat, dokud se neodpaří přebytečná voda okolo 10 minut).
Poté směs odstavte a nechte vychladnout. Smíchejte s vejcem a petrželkou, přidejte zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, tahini a koření.
Mohlo by vás zajímat:
chilli cuketa pomazánka rychlé recepty snadné recepty zakysaná smetana Cuketa
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře