Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta
Tyto krekry jsou skvělou alternativou klasických chipsů, které mají plno tuku a soli. Krekry jsou krásně křupavé, velmi chutné a navíc hotové do půl hodiny. Ideální pro nečekanou návštěvu nebo jen tak na křupání třeba k televizi :).
TIP: Recept je vhodný pro veganské i bezlepkové stravování.
- Doba přípravy: 30 minut

Postup
Do větší mísy vsypte hrachovou mouku, sůl a mák. Přidejte olej, vodu a vše jemně promíchejte. Poté přendejte těsto na vál a propracujte jej dobře rukama.
Těsto vyválejte do tenčího plátu rovnou na pečícím papíře, bude se vám lépe přenášet na plech. Pokud se vám těsto lepí na váleček, v průběhu vyvalování můžete lehce podsypávat moukou.
Ideální tloušťka těsta je přibližně 2 mm. Těsto rozkrájejte do tvarů dle chuti a pečte v troubě předehřáté na 160 °C přibližně 15 minut nebo dozlatova.
Upečené krekry nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Mohlo by vás zajímat:
chipsy mák olivový olej pečení posezení slané recepty Předkrmy
Zdroj: maryskitchenlove.cz
Hodnocení a komentáře
Petra Čelobentič Frajová 1. 8. 2017
Dopečeno ochutnáno obodovano jako 1*. Vynikající recept, ukládám si. Děkuji 🙂
Odpovědět