Kuře po cikánsku

Tahle úprava kuřete je úplně skvěla, naprosto dokonalá, potřebuje trošku zručnosti při vykostění žeber, ale stojí to za to. Dá se použít na gril ale v pekáči je naprosto dokonalý. Na grilu trošku hoří, protože je tam to sádlo a olej, ale s tím musíte počítat.

Michal Whizour

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • dvě větší krásná a dobrá kuřata s žlutou kůží
  • větší hrst  rozmarýnu
  • větší hrast majoránky
  • vetší hrst tymiánu
  • větší hrst šalvěje

doporučuji vše čerstvé

  • dvě lžíce dobrého sádla
  • dvě lžíce olivového oleje
  • hrubou mořskou sůl
  • pepř
  • jedna větší mrkev
  • jedna petržel
  • půl malého celeru
  • jedna cibule
  • cca půl litru kuřecího vývaru, Třebíčský bujon se dokonale hodí 🙂
  • příloha – chléb, nebo cokoli vás napadne 🙂

Postup

1

Začneme kuřetem, kuře si položíme na záda, prsama nahoru, a zřízneme prsa vejpůl až na kost, tu pak obřízneme až k zádům, to samé na druhé straně, neproříznout! jakmile máme prsa oddělené od žeber, žebra odstraníme, nožem to jde, nebo nužkama, jak chcete.

2

Do hmoždíře natrhejte lístky rozmarýnu, majoránky, tymiánu a šalvěje, rozdrťte je spolu s hrubou mořskou solí a promíchejte se sádlem a olivovým olejem, pak dokonale vetřete do vykostěného kuřete, nebojte se toho, dejte tam vše a pořádně to vmasírujte.

3

Kořenovou zeleninu nakrájenou na silnější kousky dejte na pekáč, na ni dejte kuřata kůží nahoru a dejte péct na 165 cca hodinku, hodinku a půl, záleží na velikosti kuřete. Při pečení polívejte kře výpekem.

4

Po upečení necháme kuře odpočinout, jako to děláme vždy že. Pak opatrně kuře vyndáme, bude se rozpadat, nebo ho necháme v pekáči a jíme to dohromady s rodinou nebo kamarády.

Poznámka

Jako přílohu si dejte na co máte chuť, super je opečenej chleba kterej si námáčíte do výpeku :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé zelné placičky

Tofu burger

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem

Houbový krém (polévka)

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Cuketovo-cizrnové placičky

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Růže z listového těsta a jablek

Sladké jáhlové kuličky s kokosem a oříšky

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Nepečený mangový cheesecake

Broskovový koláč s křupavým těstem a vůní skořice