Letní medovo-česnekové kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Komu se chce umývat nespočetné množství nádobí, když si tento recept můžete připravit pouze v jednom pekáči. Lehký recept na medovo-česnekové kuře a pro milovníky masa ideální v letním období. A k tomu máte vše do hodiny i snězeno :).
  • 4 porce
  • doba přípravy 45 minut

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného nesoleného másla
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 1 polévková lžíce Dijónské hořčice
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 450 gramů malých červených brambor (doba pečení pak závisí na velikosti nakrájených brambor)
  • 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • 680 gramů růžiček brokolice (je to cca 5 hrnků)
  • 2 polévkové lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, lehce pokapte olejem pečící plech s pečícím papírem.

2

V menší míse promíchejte 2 lžíce olivového oleje, máslo, med, hnědý cukr, hořčici, česnek, oregáno a bazalku, lehce dochuťte solí a pepřem.

3

Vytvořte vrstvu z brambor, pokapte zbylou lžicí olivového oleje a dochuťte solí a pepřem. Na tuto vrstvu naskládejte kuřecí prsa, která potřete předem namíchanou směsí.

4

Pečte po dobu 25-30 minut, dokud nebude kuře nazlátlé. 10 minut před koncem pečení přidejte do plechu brokolici (zamíchejte ji) a 2-3 minuty grilujte, dokud nebude směs lehce zkaramelizovaná.

5

Ihned po dopečení podávejte, můžete dozdobit nasekanou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbový krém (polévka)

Lokše plněné zelím a hlívou

Losos s květákovou kaší

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce

Polomáčená pomerančová vánoční kolečka s vlašskými ořechy

Jablečno-banánová přesnídávka

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Vařený losos

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Pečené brambory

Mandlové sušenky s burákovým máslem

Lokše s povidly a mákem