bleskové přílohové brambory s mrkví

Stále ještě vaříte brambory po staru - 20 minut ve vodě? Je čas na změnu. Vyzkoušejte je jednou připravit trošku jinak.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 250 g mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • hrst zelené petrželové nati
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 – 2 stroužky česneku (podle velikosti)
  • sůl

Postup

1

Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na špalíčky. Nasypeme do mísy s víkem, přidáme olej, kmín, prolisovaný česnek a sůl. Mísu uzavřeme a pořádně protřepeme, aby se brambory s mrkví rovnoměrně obalily.

2

Vsypeme do nerezové nebo skleněné misky. Misku vložíme na knedlíkový pařák do tlakového hrnce, do kterého jsme nalili cca 5 cm vody.

3

Hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 7 minut. Potom už jen necháme vypnuté, dokud se hrnec nedá otevřít, brambory krásně dojdou.

4

Před podáváním vmícháme nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Podáváme jako přílohu. Pokud doplníme třeba volským okem, máme bleskově uvařenou večeři.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Květák s houbami a zakysankou

Red Velvet cake neboli rudý samet s mascarpone

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Zeleninové kari z dýně hokkaido

Nadýchané banánky z odpalovaného těsta jako z cukrárny

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Řecký salát

Salát z rajčat a sýru cottage

Dvoubarevné ořechové řezy se zakysanou smetanou a džemem

Smažené kuře

Domácí ořechový a makový závin z křehkého těsta