Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem
Nenechte se zmást názvem! Flammkuchen zní sice německy, ale jde o francouzský křehký koláč z oblasti Alsaska. Těsto na něj je mnohem jednodušší a rychlejší než na klasickou pizzu, ale stejně jako na pizzu si na něj můžete dát vše, co máte rádi. V originálním receptu se jako základ nejčastěji používá zakysaná smetana, já jsem ale zvolila dýňové pyré a nahoru jednoduše jen cibuli a rozmarýn. Tady totiž opravdu platí, že v jednoduchosti je krása!
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto na 4 koláče:- 300g hladké mouky
- 150 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
Na koláč:- 1/2 dýně hokkaido
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1/2 chilli papričky
- 2 velké cibule
- sůl
- pepř
- několik snítek rozmarýnu
Poznámka
Křupavý flammkuchen je výborný teplý i studený a dejte si k němu bílé víno. K tomu se totiž hodí úplně nejvíc! :D