Vyzkoušejte tradiční ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou! Jednoduchý recept na ořechové cukroví, které rozzáří váš sváteční stůl a potěší každého milovníka sladkého. Pečte s láskou! Pečte ořechové cukroví!
Vyzkoušejte tradiční ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou! Jednoduchý recept na ořechové cukroví, které rozzáří váš sváteční stůl a potěší každého milovníka sladkého. Pečte s láskou! Pečte ořechové cukroví!
Těsto
Krém
Poleva
Posypání
Tip: Místo vlašských ořechů můžete použít lískové nebo třeba mandle.
Smíchejte bílky se špetkou soli a vyšlehejte je do tuhého sněhu.
V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem. Přidejte mouku (tu prosejte), prášek do pečiva a ořechy. Jemně vmíchejte ušlehaný sníh.
Připravte si vyšší pečicí plech (o rozměrech zhruba 35 x 25 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
Dejte předehřát troubu na 180 °C. Těsto vlijte do připraveného plechu a pečte v předehřáté troubě 30 minut.
Vyšlehejte žloutky s cukrem krystal a s vanilkovým cukrem do pěny. Zalijte hmotou celé upečené těsto.
Dejte plech zpátky do trouby, snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 20 minut.
Připravte si polevu: Na mírném ohni ohřejte mléko s vanilkovým cukrem. Do horkého mléka vmíchejte oříšky, rozpuštěnou čokoládu a rum. Promíchejte a přidejte máslo.
Polevu nalijte na koláč. Vršek posypejte mletými oříšky a formičkou vykrájejte půlměsíce nebo jiné tvary. Můžete také koláč nechat vcelku a servírovat jako řezy.