Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Jsem ráda, že je u nás ryba oblíbeným jídlem. Proto také zkouším její různé variace, aby nám nezevšedněla. Dnes jsem zvolila marinovaného lososa, a to v kombinaci pomerančové šťávy a bylinek. Ráda si pečenou rubu zakápnu citrónem, ale díky této marinádě to nebylo třeba. Losos krásně vtáhl všechny chutě marinády a byla to ve finále slast na jazyku.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience:

  • cca 300 g lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z poloviny velkého pomeranče
  • hrst petrželky
  • 4 snítky oregána
  • 4 listy medvědího česneku
  • sůl
  • 1 citrón (na plátky)
  • 1 pomeranč (na plátky)

Postup

1

Nejprve si udědláme marinádu. V míse smícháme štávu z poloviny pomeranče, olivový olej, nasekanou petrželku, oregáno a medvědí česnek, osolíme. Lososa si nakrájíme na jednotlivé porce a každý kousek ryby v marinádě obalíme. Jednotlivé porce lososa v míse navrstvíme na sebe, tak aby byly všechny kousky ponořeny v marinádě. Navrch mísy pak dáme talíř, abychom mísu uzavřely a lososa zatěžkali. Doporučuji marinovat minimálně hodinu, ale čím déle tím lépe.

2

Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů. Marinovaného lososa pak přendáme do pekáčku (vyloženého pečícím papírem) nebo vymazané zapékací mísy, když na dno jsme předtím pokladli kousky nakrájeného citrónu a pomeranče.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 minut a ke konci můžeme přidat pár minut na gril. Podáváme posypané petrželkou společně s plátky citrónu a pomeranče.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Bramborovo-tvarohové placičky

6 nejlepších velikonočních receptů

Bezlepkové tvarohové vdolky

Jemné arašídovo – čokoládové brownies bez mouky

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Snadný avokádový tatarák s bagetkou

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy

Jáhlový koláč s dýňovým krémem a čokoládovou polevou

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Čokoládový dortík s tekutým středem