Rybízový koláč se sněhem

Tento výborný koláč peče babička celé léto.

Jakate

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg pískového cukru
  • 1 hera
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 3 žloutky
  • 1 sklenice mléka (200 ml)

Na dohotovení

  • 3 bílky
  • 30 dkg mletého cukru
  • rybíz (3 sklenice)

Postup

1

Vymícháme těsto a dáme péct na 170°C (horkovzdušná trouba).

2

Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh a promícháme s rybízem.

3

Po 15 minutách těsto vytáhneme, dáme na něj připravenou hmotu a dáme dopéct na 150 °C (zhruba 10 minut).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Řepné burgery s grilovanou zeleninou

Nadýchané sýrové koláčky s jogurtem do 20 minut

Jáhelník s jablky

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Makedonský sladký chléb kozinjak

Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji

Zeleninové sabdží

Malinový pohár

Jednoduché vánoční jahodové figurky pro děti

Nepečený třívrstvý koláč s jahodami a bílou čokoládou

Žitné bagetky

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony