Rybízový koláč se sněhem
Tento výborný koláč peče babička celé léto.

Ingredience na 10 porcí
Těsto
- 40 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg pískového cukru
- 1 hera
- 3/4 prášku do pečiva
- 3 žloutky
- 1 sklenice mléka (200 ml)
Na dohotovení
- 3 bílky
- 30 dkg mletého cukru
- rybíz (3 sklenice)
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
1
Vymícháme těsto a dáme péct na 170°C (horkovzdušná trouba).
2
Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh a promícháme s rybízem.
3
Po 15 minutách těsto vytáhneme, dáme na něj připravenou hmotu a dáme dopéct na 150 °C (zhruba 10 minut).
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře