fbpx

Rybízový koláč se sněhem

Tento výborný koláč peče babička celé léto.

Rybízový koláč se sněhem

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg pískového cukru
  • 1 hera
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 3 žloutky
  • 1 sklenice mléka (200 ml)

Na dohotovení

  • 3 bílky
  • 30 dkg mletého cukru
  • rybíz (3 sklenice)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Vymícháme těsto a dáme péct na 170°C (horkovzdušná trouba).

2

Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh a promícháme s rybízem.

3

Po 15 minutách těsto vytáhneme, dáme na něj připravenou hmotu a dáme dopéct na 150 °C (zhruba 10 minut).

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře