Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Tato úprava zeleniny pochází z Francie, kde se nazývá Tian, podle názvu nádoby, ve které se zapéká. První vrstvu tvoří lehce pikantní česneko-cibulový základ, nahoře vás čekají měkká, ale jemně opečená kolečka směsi zeleniny a brambor, dokřupava zapečená s parmazánem. Skvělá příloha nebo občerstvení pro hosty jako předkrm. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1-2 rané brambory, neloupané
  • 1 cuketa
  • 1 žlutá dýně
  • 3 velká rajčata
  • sůl a pepř na dochucení
  • sušený tymián
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte keramickou formu olejem. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte cibuli a restujte do sklovata. Poté přidejte česnek, minutu restujte a následně celou směs vsypte do připravené formy.

2

Nakrájejte brambory, cuketu, dýni a rajčata na přibližně 6 mm tlustá kolečka a náskládejte je do mísy do spirály. Okořeňte pepřem, solí a tymiánem. Polijte druhou lžící olivového oleje.

3

Zakryjte mísu alobalem a pečte přibližně 35 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké. Odkryjte, posypte vršek strouhaným parmazánem a pečte dalších 25 až 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní sojové nudličky

Kuřecí kari

Krémový dezert „Čokoládové nebe“

Arašídový dort s banánovým krémem a slaným karamelem

Video: Smažené vanilkové tyčinky hotové za 25 minut

Affogato al caffe

Švédský sypaný tvarohový koláč

Plněné cukety

Cheesecakové jednohubky se sušenkovým základem obalené v čokoládě

Krůtí ptáčky

Věnečky s mascarpone krémem a ovocem

Pasta a lá Šprot