Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu
Tato úprava zeleniny pochází z Francie, kde se nazývá Tian, podle názvu nádoby, ve které se zapéká. První vrstvu tvoří lehce pikantní česneko-cibulový základ, nahoře vás čekají měkká, ale jemně opečená kolečka směsi zeleniny a brambor, dokřupava zapečená s parmazánem. Skvělá příloha nebo občerstvení pro hosty jako předkrm. 🙂
- Čas přípravy: 1 h 30 min
- Porce: 3

- Čas přípravy: 1 h 30 min
- Porce: 3
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1-2 rané brambory, neloupané
- 1 cuketa
- 1 žlutá dýně
- 3 velká rajčata
- sůl a pepř na dochucení
- sušený tymián
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte keramickou formu olejem. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte cibuli a restujte do sklovata. Poté přidejte česnek, minutu restujte a následně celou směs vsypte do připravené formy.
Nakrájejte brambory, cuketu, dýni a rajčata na přibližně 6 mm tlustá kolečka a náskládejte je do mísy do spirály. Okořeňte pepřem, solí a tymiánem. Polijte druhou lžící olivového oleje.
Zakryjte mísu alobalem a pečte přibližně 35 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké. Odkryjte, posypte vršek strouhaným parmazánem a pečte dalších 25 až 30 minut.
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte keramickou formu olejem. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte cibuli a restujte do sklovata. Poté přidejte česnek, minutu restujte a následně celou směs vsypte do připravené formy.
Nakrájejte brambory, cuketu, dýni a rajčata na přibližně 6 mm tlustá kolečka a náskládejte je do mísy do spirály. Okořeňte pepřem, solí a tymiánem. Polijte druhou lžící olivového oleje.
Zakryjte mísu alobalem a pečte přibližně 35 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké. Odkryjte, posypte vršek strouhaným parmazánem a pečte dalších 25 až 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
brambory česnek cuketa olivový olej parmazán pečení slané recepty snadné recepty tymián Dýně Fitness a zdravé Hlavní jídla Jaro Léto Podzim Přílohy Veganské Vegetariánské Zima
Zdroj: www.fortheloveofcooking.net
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře