
Ve velké pánvi (opravdu co největší) si rozehřejte tuk a na něm na střední teplotu za častého promíchání osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile je cibule i slanina opečená hezky dohněda, přisypte k nim očištěnou syrovou zeleninu (celer a mrkev), rozdrcenou ve stolním mixéru na zrníčka ve velikosti rýže.
Obsah pánve osolte a opepřete, za častého promíchání nechte orestovat. Pak teplotu plotýnky stáhněte na nižší výkon a pánev zakryjte pokličkou. Zeleninu není nutné podlévat, pustí dostatek vláhy, aby se nepřipékala a přitom zůstala hezky kyprá. Občas směs zkontrolujte a promíchejte. Duste, dokud zelenina nezměkne. To trvá přibližně 10-15 minut.
Jakmile jsou zrníčka celeru a mrkve příjemně měkké na skus, odstraňte z pánve pokličku, zvyšte výkon plotýnky, zeleninovou směs shrňte ke straně a na odkryté dno vyklepněte vejce. Osolte je a opepřete. Nechte je odspodu zatáhnout a pak je jen několika prohrábnutími promíchejte. Nechceme z nich udělat klasická míchaná vejce, spíše potrhanou omeletu. Jakmile veškerá vaječná směs ztuhne, rozdělte ji měchačkou na jednotlivé hrudky a ty promíchejte se zeleninou, kterou jste si v pánvi předtím shrnuli ke straně.
Směs na talíři při podávání ozdobte na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Slaninu můžete v receptu nahradit kousky masa od večeře. Pouze ho přidejte až na závěr a krátce prohřejte.