Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou

Tohle jednoduché zeleninové jídlo je takový malý kuchařský poklad. Dá se velice snadno obměňovat, můžete ho připravit jako rychlý oběd či večeři, vynecháním slaniny a vajec vám poskytne základ hlavního jídla, kde ho jako přílohu doplníte kouskem masa. "Rýži" si můžete připravit dopředu a ráno, až budete pospíchat, stačí ji prohřát a rozmíchat s vejci jako extra rychlou snídani. Směs můžete dochutit vaším oblíbeným kořením, přimíchat různé bylinky... Zkrátka si hrát

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g cibule
  • 150 g slaniny
  • 500 g celeru
  • 150 g mrkve
  • 4 vejce
  • 2 lžíce ghee nebo sádla
  • 1 lahůdková cibulka
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Ve velké pánvi (opravdu co největší) si rozehřejte tuk a na něm na střední teplotu za častého promíchání osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile je cibule i slanina opečená hezky dohněda, přisypte k nim očištěnou syrovou zeleninu (celer a mrkev), rozdrcenou ve stolním mixéru na zrníčka ve velikosti rýže.

2

Obsah pánve osolte a opepřete, za častého promíchání nechte orestovat. Pak teplotu plotýnky stáhněte na nižší výkon a pánev zakryjte pokličkou. Zeleninu není nutné podlévat, pustí dostatek vláhy, aby se nepřipékala a přitom zůstala hezky kyprá. Občas směs zkontrolujte a promíchejte. Duste, dokud zelenina nezměkne. To trvá přibližně 10-15 minut.

3

Jakmile jsou zrníčka celeru a mrkve příjemně měkké na skus, odstraňte z pánve pokličku, zvyšte výkon plotýnky, zeleninovou směs shrňte ke straně a na odkryté dno vyklepněte vejce. Osolte je a opepřete. Nechte je odspodu zatáhnout a pak je jen několika prohrábnutími promíchejte. Nechceme z nich udělat klasická míchaná vejce, spíše potrhanou omeletu. Jakmile veškerá vaječná směs ztuhne, rozdělte ji měchačkou na jednotlivé hrudky a ty promíchejte se zeleninou, kterou jste si v pánvi předtím shrnuli ke straně.

4

Směs na talíři při podávání ozdobte na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Poznámka

Slaninu můžete v receptu nahradit kousky masa od večeře. Pouze ho přidejte až na závěr a krátce prohřejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami

Zeleninové ragů s bulgurem

Avokádový pudink

Restované zelené fazolky se slaninou a česnekem

Mrkvovo – jablečný perník

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Raw čokoládový pudink

Čerstvé těstoviny s vepřovou panenkou

Kuskusový salát s tuňákem a mungem

Domácí pečený čaj

Citronové těstoviny s bazalkou

Zapečená bramborová kaše