fbpx

Řepový hummus

Hummus (můj přítel tomu moc rád říká "hnus") je moje velmi oblíbená záležitost a pokud koupíte cizrnu v plechovce, tak ho máte hotový raz dva. S pečenou řepou získá hummus úplně novou chuť a navíc i nádhernou barvu. Skvělá věc na pohoštění pro návštěvu, když chcete dát na chlebíčky i něco zdravého. Hummus rozhodně není humus!

Řepový hummus

Ingredience na 5 porcí

Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 větší červená řepa
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce tahini
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • šťáva z půlky citronu

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Jako první si rozhodně oloupejte červenou řepu, nakrájejte na větší kostky a dejte ji péct s troškou olivového oleje na 200 °C na cca 20 minut (průběžně ji kontrolujte, já jsem první várku úspěšně spálila :D). Pokud nemáte cizrnu z plechovky a budete ji vařit, musíte ji mít přes noc namočenou a pak ji vařit minimálně hodinu.

Řepový hummus
2

Poté už stačí veškeré ingredience hodit do mixéru. Olivový olej přilévejte po troškách postupně, aby vám vznikla hladká pasta. Množství citronové šťávy je také čistě na vaší chuti.

Řepový hummus

Poznámka

Podávejte s čerstvými bylinkami, sezamovými semínky či jarní cibulkou.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

All The Paleo

All The Paleo 15. 1. 2016

Ahoj, myslím, že cizrna není paleo. Řadí se mezi luštěniny a ty se v paleo stravování nekonzumují.

Odpovědět

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta 15. 1. 2016

Děkujeme za upozornění, ano je to tak, cizrna je luštěnina a do paleo nepatří. Kategorii paleo jsem odebral.
Tomáš – Admin

Odpovědět

pro přidání komentáře