Řepový hummus

Hummus (můj přítel tomu moc rád říká "hnus") je moje velmi oblíbená záležitost a pokud koupíte cizrnu v plechovce, tak ho máte hotový raz dva. S pečenou řepou získá hummus úplně novou chuť a navíc i nádhernou barvu. Skvělá věc na pohoštění pro návštěvu, když chcete dát na chlebíčky i něco zdravého. Hummus rozhodně není humus!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 větší červená řepa
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce tahini
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • šťáva z půlky citronu

Postup

1

Jako první si rozhodně oloupejte červenou řepu, nakrájejte na větší kostky a dejte ji péct s troškou olivového oleje na 200 °C na cca 20 minut (průběžně ji kontrolujte, já jsem první várku úspěšně spálila :D). Pokud nemáte cizrnu z plechovky a budete ji vařit, musíte ji mít přes noc namočenou a pak ji vařit minimálně hodinu.

2

Poté už stačí veškeré ingredience hodit do mixéru. Olivový olej přilévejte po troškách postupně, aby vám vznikla hladká pasta. Množství citronové šťávy je také čistě na vaší chuti.

Poznámka

Podávejte s čerstvými bylinkami, sezamovými semínky či jarní cibulkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankový dezert

Dukátové buchtičky s domácí vanilkovou omáčkou

Kuře v cibulové curry marinádě

Studená kokosová polévka s ovocem

Brynzové pirohy

Čokoládové dortíky s malinami

Pečená snídaňová omeleta

Video: Efektivní pizza hvězda s mozzarellou a rajčatovou omáčkou

Výborná játrová paštika

Luxusní kachní paštika s portským vínem

Vločkové koláčky s rybízem

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky