fbpx

Zázvorky s polevou z bílé čokolády

Zázvorky patří k tradičnímu a nenáročnému cukroví. S drobnou ozdobou z nich však můžete vytvořit elegantní pamlsek.

Zázvorky s polevou z bílé čokolády

Ingredience na 10 porcí

Suroviny na sušenky:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 vejce
  • špetka soli

Na polevu:

  • kvalitní bílá čokoláda
  • lžíce másla
  • 2 lžíce medu

Na zdobení:

  • zdobicí tubičky (např. Dr. Oetker)

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Veškeré suroviny smícháme v míse dohromady a ručně vypracujeme tužší těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice.

2

Těsto rozválíme na pomoučené podložce a vykrajujeme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zázvorky pečeme na 150° asi 15 minut. Necháme je vychladnout.

Zázvorky s polevou z bílé čokolády
3

Nad vodní párou si rozpustíme čokoládu s máslem a medem. Sušenky do čokolády z půlky namočíme a dáme zpět na plech, který přeneseme do chladné místnosti, aby poleva zatuhla.

4

Po hodině můžeme sušenky ozdobit barevnými tubičkami, já jsem zvolila jednoduchou vánoční cesmínu.

Zázvorky s polevou z bílé čokolády
5

Hotové sušenky dáme opět do chladu alespoň přes noc, aby poleva úplně zatuhla a nelepila a mohli jste sušenky schovat do krabičky.

Poznámka

Zázvorky jsou po upečení tvrdé, potřebují minimálně týden na odležení :)

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře