Zázvorky s polevou z bílé čokolády

Zázvorky patří k tradičnímu a nenáročnému cukroví. S drobnou ozdobou z nich však můžete vytvořit elegantní pamlsek.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na sušenky:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 vejce
  • špetka soli

Na polevu:

  • kvalitní bílá čokoláda
  • lžíce másla
  • 2 lžíce medu

Na zdobení:

  • zdobicí tubičky (např. Dr. Oetker)

Postup

1

Veškeré suroviny smícháme v míse dohromady a ručně vypracujeme tužší těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice.

2

Těsto rozválíme na pomoučené podložce a vykrajujeme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zázvorky pečeme na 150° asi 15 minut. Necháme je vychladnout.

3

Nad vodní párou si rozpustíme čokoládu s máslem a medem. Sušenky do čokolády z půlky namočíme a dáme zpět na plech, který přeneseme do chladné místnosti, aby poleva zatuhla.

4

Po hodině můžeme sušenky ozdobit barevnými tubičkami, já jsem zvolila jednoduchou vánoční cesmínu.

5

Hotové sušenky dáme opět do chladu alespoň přes noc, aby poleva úplně zatuhla a nelepila a mohli jste sušenky schovat do krabičky.

Poznámka

Zázvorky jsou po upečení tvrdé, potřebují minimálně týden na odležení :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené čokoládové kostky s vlašskými ořechy a kokosem

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Pomazánka z pečeného lilku

Jáhelník s krémem ze sýru cottage a jahodami

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Kuřecí kousky v mangoldu

Zdravé vanilkové tyčinky s proteinem a bílou čokoládou

Lososové teriyaki

Výběr mořských potvůrek :-)

Chocolate truffles

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi