
Tvarohový základ:
Čokoládová poleva:
Co budete dál potřebovat:
pečící formu na dort (průměr 24 cm)
pečící papír
mixér
Vyšlehejte oba tvarohy, přidejte mléko a smetanu a opět vyšlehejte. Stejný postup opakujte s vejci a poté s medem či sirupem.
Rozmixujte borůvky spolu s mlékem a přidejte ke směsi.
Zbylé suché suroviny vmíchejte k mokrým ingrediencím.
Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, vymažte kokosovým olejem či máslem a vysypte např. kokosem.
Připravený tvarohový základ vlijte do formy a pečte na 170°C. Koláč je hotový až se povrch zbarví do zlata(cca 40 minut). Asi 30 minut nechte koláč chladnout.
Následně si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni pomalu rozpouštějte kousek másla s čokoládou. Ve chvíli, kdy je čokoláda tekutá vmíchejte zakysanou smetanu, dokud se nevytvoří sametová poleva.
Polevu vlijte na koláč a ozdobte borůvkami. Podávejte vychlazené.