Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

Ferrero Rocher patří k oblíbeným pochoutkám, tak co si letos zkusit vytvořit domácí? Je to jednoduché a přesně víte, jaké suroviny jste použili. 🙂 Kuličky se také výborně hodí jako další druh nepečeného cukroví na vánoční stůl.

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kuličky

  • 1/2 hrnku lískooříškového másla (případně jiné oříškové)
  • 1/2 hrnku kakaa
  • několik kapek vanilkového aroma
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 2 až 4 lžíce javorového sirupu (dle chuti)
  • 1/4 hrnku mléka (můžete použít např. mandlové)
  • 20 lískových ořechů (ideálně mírně opražených)

Poleva

  • 1 hrnek nasekaných opražených lískových ořechů
  • 1/2 hrnku rozpuštěné vysokoprocentní čokolády

Postup

1

Všechny ingredience na kuličky (až na lískové ořechy) rozmixujte do jedné hmoty.

2

Těsto nechte 30 minut lehce ztuhnout v lednici.

3

Poté tvarujte kuličky, do kterých vložte lískový oříšek.

4

Hotové kuličky obalte v nasekaných lískových oříšcích a nechte 1 hodinu chládnout v lednici.

5

Zatuhnuté kuličky vždy nabodněte na vidličku a obalte v rozpuštěné čokoládě.

6

Nakonec dejte kuličky na dalších 15 minut do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou

Pikantní cuketová směs na topinky

Tvarohové lievance

Fazolové “brownies“

Dýňové ragú s fazolkami

Mandlové bochánky

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Crostini s černým lanýžem

Kefírové lívance

Pečené makové růže z kynutého těsta