Rychlý fenyklový salát s jablkem

Pokud rádi krabičkujete do práce či do školy, určitě musíte čas od času přemýšlet, co všechno byste si mohli nachystat, aby to nebylo příliš pracné a taky neustále to samé. Tento salát je úžasně jednoduchý a rychlý, přitom skvěle chutná a na svačinu nebo jako příloha k obědu se hodí dokonale.

Meg v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 menší bulvy fenyklu
  • 1 sladké červené jablko
  • šťáva z půlky citronu (dle chuti)
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

1

Fenykl očistíme, rozkrojíme napůl a vykrojíme z něj tuhý košťál. Na ostrém struhadle ho nakrouháme na tenké plátky, nebo ho nasekáme na jemné plátky nožem.

2

To samé uděláme i s jablkem.

3

K fenyklu a jablku přidáme citronovou šťávu a olivový olej, dobře spolu promícháme. Ochutnáme a můžeme případně přidat špetku soli a pepře - já mám ale tento salát nejradši bez nich.

Poznámka

Tento salát je ideální do krabičky na svačinu, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Pokud se nebráníte ve svém stravování mléčným výrobkům, klidně do něj přidejte trochu sýra a ořechů, pozdvihne ho to na ještě vyšší úroveň :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy

Bezlepkové pohankové linecké kytičky s marmeládou

Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou

domaci jahodova marmelada

Domácí jahodová marmeláda

Tvarohová pomazánka

Bylinková kukuřice

Hráškové pyré s toustem

Křupavé kuře s polentou a salátem

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Křupavé cukety zapečené s parmezánem