Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli
Nestandardní, ovšem velmi chutná příprava lososa s jednoduchou omáčkou Teriyaki. Tuto dobrotu navíc připravíte rychle a bez hordy nádobí na úklid. Milovníci lososa a asijské kuchyně si jistě přijdou na své. 🙂
- Čas vaření: 40 minut
- Porce: 4

Ingredience
- 450 g lososa s kůží, rozděleného na 4 porce
- ⅓ hrnku sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
Postup
Krok 1
Smíchejte sójovou omáčku, ocet a cukr. Směs nalijte do zapékací mísy a ponořte do ní kusy lososa, kůží nahoru. Vložte do lednice na půl hodiny.
Poté zapněte troubu na nastavení gril a nechte ji rozehřát. Na plotně nechte rozehřát tlustostěnnou pánev s trochou oleje.
Jakmile bude pánev opravdu hodně rozehřátá, vypněte plamen a do pánve vložte marinované porce lososa kůží nahoru. Poté pánev přemístěte do vyhřáté trouby těsně pod gril. Nechte 2 minuty péct, poté obraťte a pečte další minutu. Vyzkoušejte, jestli je losos již propečený, v opačném případě nechte pod grilem ještě chvíli.
Mohlo by vás zajímat:
losos slané recepty snadné recepty sójová omáčka Hlavní jídla
Zdroj: www.wholefoodbellies.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře