Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Nestandardní, ovšem velmi chutná příprava lososa s jednoduchou omáčkou Teriyaki. Tuto dobrotu navíc připravíte rychle a bez hordy nádobí na úklid. Milovníci lososa a asijské kuchyně si jistě přijdou na své. 🙂
  • Čas vaření: 40 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Postup

Krok 1

Smíchejte sójovou omáčku, ocet a cukr. Směs nalijte do zapékací mísy a ponořte do ní kusy lososa, kůží nahoru. Vložte do lednice na půl hodiny.

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Krok 2

Poté zapněte troubu na nastavení gril a nechte ji rozehřát. Na plotně nechte rozehřát tlustostěnnou pánev s trochou oleje.

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Krok 3

Jakmile bude pánev opravdu hodně rozehřátá, vypněte plamen a do pánve vložte marinované porce lososa kůží nahoru. Poté pánev přemístěte do vyhřáté trouby těsně pod gril. Nechte 2 minuty péct, poté obraťte a pečte další minutu. Vyzkoušejte, jestli je losos již propečený, v opačném případě nechte pod grilem ještě chvíli.

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Ingredience

  • 450 g lososa s kůží, rozděleného na 4 porce
  • ⅓ hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru

salmon-teriyaki-2

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi

Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Lehký čokoládovo jahodový dort

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Vykostěná kuřecí stehýnka se smetanovou omáčkou

Jednoduché špagety s rajčátky a tofu

Ombre dort s překvapením na řezu

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Letní levandulové knedlíčky s tvarohem a jahodovou omáčkou

Jemné čtverečky s vláčným citrónovým krémem

Kesu mrkvove kari