Čokoládové muffiny

Ingredience na 10 porcí
- 100 g tmavé kvalitní čokolády
- 30 g másla
- 70 g cukru
- 2 vejce
- 120 g hladké mouky
- 6 g kypřícího prášku do pečiva
- 5 g kakaa
- 50 ml smetany 30%
- hrst čokoládových kousků
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Čokoládu rozpusťte s máslem ve vodní lázni anebo opatrně na nízkém plameni.

V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.

Mouku promíchejte s kakaem a kypřícím práškem.

Zchladlou čokoládovou směs vmíchejte k vaječné pěně a promíchejte.

Nasypte do mísy mouku s kakaem a kypřicím práškem, lehce promíchejte a přilijte smetanu.

Do směsi nasypte hrst čokoládových kousků a promíchejte

Naplňte formičky tak, aby byla hmota alespoň 2 cm pod okrajem. Nejlépe ještě míň, aby vám nevytekly jako mně.
Pečte v troubě předehřáté na 180 ⁰C. asi 35 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte tak, že do nich zapíchnete špejli. Je-li suchá, můžete muffiny vyndávat z trouby.

Mohlo by vás zajímat: