Pizza vegana

Vždycky jsme měli rádi pizzu, a protože je výběr pro nás vegany samozřejmě omezený, tak si ji nejraději děláme doma po svém. Už jsme měli několik různých variant a tady je jedna z nich, prozatím ta nejpovedenější.

touchoflovershands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 150 ml vody
  • 300 g mouky (my použili pšeničnou – hladkou)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl lžičky soli
  • půl balíčku droždí

Náplň:

  • 2 rajčatové protlaky smíchané s kořením na pizzu jako základ
  • kukuřice
  • žampiony
  • brokolice
  • marinované tofu
  • cuketa
  • cibule

Postup

1

Vytvoříme si těsto, jež dáme na cca jednu hodinu kynout (my máme domácí pekárnu, která nám práci usnadnila).

2

Pečeme půl hodiny na 180 °C. Po vytažení z trouby jsme ji ještě posypali domácím "vegan-parmazánem" (osolená směs kešu ořechů a lahůdkového droždí v poměru 4:1).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé zelné placičky

Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Margot Řezy

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Cuketova pizza bez mouky

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Muffiny

Šampiňóny s chilli hermelínom

Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Ořechové palmiers se skořicí

Čokoládový cheesecake s karamelovými ořechy