fbpx

Kokoso-kávová buchta

Zdá se, že tahle buchta je silně návyková :D

Kokoso-kávová buchta

Ingredience na 8 porcí

Na rozměr pekáčku 26 x 18 cm budeme potřebovat:

Těsto

  • 100 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru
  • 50 g kokosu
  • 50 g oleje
  • 25 g kakaa
  • 3 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • vanilka
  • sůl

A navíc

  • 1 dl oslazené kávy
  • 1/2 výrazné marmelády

Poleva

  • 100 g bílé čokolády
  • 50 g kokosu
  • 1 dl šlehačky
  • 1 lžička másla

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Smícháme mouku s cukrem, solí, vanilkkou, kakaem, kokosem a práškem do pečiva. Přilijeme vejce prošlehaná vidličkou s olejem. Vařečkou svižně umícháme těsto a vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Těsto roztáhneme do stran, aby uprostřed zůstala mírná prohlubeň (těsto se pečením uprostřed zvedne).

2

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut. Je-li hotové, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud bude po vytáhnutí čistá, je hotovo.

3

Připravíme si silnější filtrovanou kávu nebo presso a osladíme lžičkou cukru. Ještě horkou buchtu jí lžičkou pokapeme. Poté namažeme marmeládou a necháme zchladnout.

4

Do kastrůlku nalámeme čokoládu, zalijeme šlehačkou, přidáme kokos a máslo a zahříváme ve vodní lázni do rozpuštění. Hodně často mícháme, protože bílé čokoládě se moc rozpouštět nechce. Když se nakonec dílo zadaří, polevou polijeme buchtu a necháme zatuhnout v lednici.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře