Skandinávští šneci se skořicí

Jak si vyčarovat kouzelnou atmosféru v tuhé zimě? Inspirujte se Skandinávií a udělejte si tradiční švédské šneky se skořičí. Nemějjte strach šneky potřebovat opravdu nebudete. Jedná se o skandinávské tradiční pečivo.

Terezka Simotová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 420 ml mléka
  • 110 g másla
  • 50 g cukru
  • 30 g droždí
  • 1 lžička soli

Náplň

  • 200 g rozpuštěného másla
  • 30 g mleté skořice
  • 110 g krupicového cukru

Postup

1

Mouku si vysypte do mísy a udělejte v ní důlek. Do důlku rozdrobte droždí a zalijte je polovinou vlažného mléka, zamíchejte s trochou mouky a nechte 15 minut pracovat.

2

Přidejte rozpuštěné máslo, zbytek mléka, cukr, sůl. Vše pečlivě promícháme a vypracujeme nelepivé těsto. Dáme na hodinu kynout do tepla

3

Vykynuté těsto rozválejte na střední až vyšší plát. Natřete máslem, cukrem a posypte skořicí. Plát zamotejte jako když děláte rolky. Pořádně utáhněte :D Vzniklého hada nakrájejte na 5 cm kolečka. Dejte na plech s papírem a v teple nechte kynout dalších 30 minut.

4

Troubu rozehřejte na 180 stupňů a pečte 16 min.

Poznámka

Výborné jsou z javorovým sirupem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

Křupavé bramborové kuličky se slaninou a sýrem

Vláčné jablečné řezy se skořicí a karamelovou polevou

Krémová cibulačka

Semínkový chléb s psylliem

Super snadný koláč v zavařovací sklenici

Nepečený koláč s arašídovou náplní a čokoládou

Valašská kyselica od cérky z valmezu

Hrníčkový koláč ze špaldové mouky

Losos na másle se zeleninovým salátkem

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Nepečený třívrstvý koláč s jahodami a bílou čokoládou