
Suroviny
Do jedné nádoby prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte vanilkový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zamíchejte. V druhé nádobě smíchejte olej a vejce, poté přidejte bílý jogurt a zamíchejte. Suchou směs dejte do mísy od robota (nebo suchou směs už míchejte v této míse) a postupně přidávejte směs mokrou. Jakmile tuto směs spojíte, přidejte mák. Směs nešlehejte v robotu dlouho (mák jsem zapracovala ručně).
Višně - nejlépe vypeckované dejte do misky (množství si určete sami). V jiné misce si rozmíchejte cca 100 ml šťávy z višní s moučkovým cukrem, rumem a želatinou. Zalijte višně.
Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte višněmi. Potom nožem nebo špejlí jezděte po těstě tak, aby se šťáva z višní dostala do těsta - po rozkrojení to udělá hezký efekt .
Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny - já jsem makovec pekla 1 hodinu, takže si to hlídejte, zkoušejte špejlí, jestli je těsto upečený. Jakmile bude povrch dortu krásně zlatavý, máte vyhráno