Makovec s višněmi

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny

  • 330 g hladké mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • Kůra z jednoho citronu
  • 100 ml oleje
  • 3 vejce
  • 150 g bílý jogurt
  • 50 g mletý mák
  • 1 balení dortové želatiny
  • 30 g moučkový cukr
  • Višně
  • Rum podle chuti

Postup

1

Do jedné nádoby prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte vanilkový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zamíchejte. V druhé nádobě smíchejte olej a vejce, poté přidejte bílý jogurt a zamíchejte. Suchou směs dejte do mísy od robota (nebo suchou směs už míchejte v této míse) a postupně přidávejte směs mokrou. Jakmile tuto směs spojíte, přidejte mák. Směs nešlehejte v robotu dlouho (mák jsem zapracovala ručně).

2

Višně - nejlépe vypeckované dejte do misky (množství si určete sami). V jiné misce si rozmíchejte cca 100 ml šťávy z višní s moučkovým cukrem, rumem a želatinou. Zalijte višně.

3

Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte višněmi. Potom nožem nebo špejlí jezděte po těstě tak, aby se šťáva z višní dostala do těsta - po rozkrojení to udělá hezký efekt .

4

Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny - já jsem makovec pekla 1 hodinu, takže si to hlídejte, zkoušejte špejlí, jestli je těsto upečený. Jakmile bude povrch dortu krásně zlatavý, máte vyhráno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní cuketová směs na topinky

Karamelový cheesecake s pečenými orechmi

Panenka na žampionech a sušených rajčatech

Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Fitness ovesné cookies z banánů, jablek a skořice

Video: Čokoládový zrcadlový dort s pěnou z bílé čokolády a jahodovým želé uvnitř

Nasi goreng

Brusinkový rozvar s perníkem

Video: Fitness zeleninový chléb: Brokolicový, Mrkvový a Řepný

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Pečené bramborové mřížky

Polévka miso s uzeným tofu