Snídaňový toast se slaninou a Čedarem

Jsem milovník sendvičů (toustů, chcete-li) a když jsem nedávno viděl recept u irského foodblogera na snídaňový toast. Snídaňový se mu asi říká proto, že snídaně je nejlepší s osmahnutou slaninou, cibulí a vajíčkem. Pravda je, že tenhle toast můžete vyrábět kdykoli. Takže to klidně může být i večerní toast

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 ks plátků většího toastového chleba
  • 2 ks plátků anglické slaniny
  • 2 ks plátků čedar (cheddar) sýru
  • 1 ks vajíčka
  • 1/2 cibule
  • másloNa středně rozehřáte pánvi osmahneme slaninu. Jakmile nám trochu zhnědne, tak k ní rozklepneme vejce. Po chvíli pomocí obracečky slaninu s vejce otočíme na druhou stranu.

Postup

1

Na středně rozehřáte pánvi osmahneme slaninu. Jakmile nám trochu zhnědne, tak k ní rozklepneme vejce. Po chvíli pomocí obracečky slaninu s vejce otočíme na druhou stranu.

2

Slaninu s vejcem odložíme na chvíli stranou a na pánev přidáme cibuli, tu jsme si pokrajeli nahrubou. Na pánví ji osmahneme do doby než se trochu osmahne a nezíská lehce karamelovou barvu. Olej nemusíme přidávat, neboť slanina nám poskytla trochu té mastnoty víc než dost.

3

Mezitím si oba plátky toastového chleba potřeme máslem (každý plátek jen z jedné strany). Hotovou cibuli odložíme ke slanině s vejcem a na pánev položíme toastový chléb.

4

Ten položíme tak, abychom máslo měli na vrchní straně. Na každý plátek chleba položíme plátek čedaru. Necháme chvíli smahnout na pánvi.

5

Poté na jeden plátek položíme slaninu s vejcem a cibuli. Zakryjeme druhým plátkem toastového chleba se sýrem. Po chvíli toast otočíme, aby se nám rovnoměrně prohřál.

6

No a snídaňový toast máme hotový. Pokud máte rádi trošku té pikantnosti, tak ke kroku osmahnutí cibule můžete přidat i jalapeňo papričku pokrájenou.

Poznámka

Nedoporučil bych používat úplně hlubokou pánev, neboť se může stát podle typu obracečky, že by se nám to hůře obracelo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchaná čokoládová pěna ze 2 ingrediencí, po které nepřiberete

Červená čočka s kuřetem

Řepová polévka

Salámová pizza roláda

Pomerančová limonáda s muškátovým oříškem

Hráškové risotto s uzeným lososem

Dýňovo-čokoládové brownies

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Ořechovo kokosové košíčky s riccotou a ovocem

Krásný mramorový koláč

Kuřecí křidélka v medové marinádě

Briam – zelenina pečená na grécky spósob