Grilovaná kuřecí stehna s bylinkami a limetkovou šťávou
Udělejte grilované kuře jednoduše a přesto dobře. Marináda plná bylinek kuře hezky provoní a až jej budete grilovat, nebudete se moct dočkat, až jej ochutnáte.
- Čas přípravy: 40 minut + čas na marinování
- Porce: 8 ks

Ingredience
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku limetkové šťávy
- 2 lžičky sušené bazalky
- 2 lžičky sušeného oregána
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené cibule
- 1/4 lžičky koření (dle vaší chuti)
- 8 kuřecích stehen
Postup
V míse promíchejte všechny ingredience kromě kuřete.
Do vzniklé marinády naskládejte kuřecí kousky, zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte v lednici minimálně 30 minut, maximálně 24 hodin.
Rozehřejte zahradní grill. Vyndejte kuře z marinády a položte jej na rozehřátý grill kůží dolů. Nechte grilovat přibližně 15 minut, poté kuřecí kousky otočte a potřete marinádou.
Nechte grilovat ještě dalších 10 až 15 minut, ale dávejte pozor, aby se kuře nespálilo. Servírujte se zeleninou, domácím dipem či chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
bazalka bylinky grilování kuře kuřecí slané recepty snadné recepty tymián Kuřecí
Zdroj: www.bettycrocker.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře