Makový chlebíček s višněmi a cuketou

Chlebíček je díky cuketě krásně vláčný s plnou makovou chutí. Višně jsou lehce nakyslé a příjemně chlebíček osvěží. Chuťově by se hodily třeba i meruňky nebo švestky.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na malou chlebíčkovou formu (cca 25 x 10 cm) si připravte:

  • 130 g polohrubé mouky
  • 100 g mletého máku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • 2 vejce
  • 80-90 g třtinového cukru
  • 65 g rostlinného oleje
  • 150 g jemně nastrouhané cukety
  • cca 150 g kompotovaných višní (švestek nebo meruněk)

Postup

1

Připravte si menší chlebíčkovou formu (cca 25 x 10 cm), kterou vymažte a vysypte. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
V misce smíchejte mouku, mák, skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu. Odložte stranou.
V jiné misce společně vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem do pěny, pak pomalu zašlehejte olej. Vmíchejte moučnou směs, pak nastrouhanou cuketu. Dobře promíchejte a lehce prošlehejte.

2

Asi polovinu směsi nalijte do formy, do těsta rovnoměrně rozložte višně a zalijte zbytkem těsta. Pokud použijete větší ovoce jako třeba meruňky, nakrájejte je na menší kousky.

3

Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 30-40 minut, ke konci můžete teplotu snížit na 150 stupňů. Pomocí špejle si ověřte, zda je chlebíček propečený. Nechte chvilku vychladnout, pak vyklopte na chladicí mřížku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lehké kuřecí kari

Zapékané brambory s krémovou bylinkovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s pestem, chřestem a sušenými rajčaty

Spaghetti alla puttanesca

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Losos v rajčatové omáčce

Jednoduché kari z čočky, sladkých brambor a kokosu

Chilli con tofu

Indický dhál

Cuketové lasagne

Polévka z medvědího česneku s bramborem

Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut