Příprava artyčoku je poněkud zdlouhavá a také trochu pracnější. Artyčok je bodlák, který pod svými lupeny skrývá lahodné srdíčko. A k tomu je třeba se dostat. Nejdříve odlomte stonek. Menším nožem lupínky artyčoku postupně odkrajujte, postupujte pomalu, ať máte co nejméně odpadu. Odpadu je z artyčoku více, než toho co je určeno k jídlu. Až budete u srdíčka, lžící vydlabejte všechny vousy. Řádně očištěné srdíčko je připraveno k další úpravě.
Když budete mít srdíčko pořádně očištěné, vhoďte ho do osolené vody, spolu se stroužkem česneku a šťávou z půlky citronu. Vodu přiveďte k varu a jakmile se začne vařit, plotýnku vypněte, rendlík přikryjte a artyčoky nechte chvilku odpočinout. A jdeme na finální úpravu
Teď už to bude rychlovka. Na pánvi si rozehřejte máslo s trochou oleje, přidejte krevety, nakrájené artyčoky, koriandr, sůl a pepř a zakápněte šťávou z druhé půlky citronu. Přidejte sladkou pálivou omáčku a chvíli restujte dokud krevety nebudou růžové, což zpravidla trvá cca 5 minut.
Jako příloha se hodí rozpečené pečivo a nebo klidně rýže.