Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g instantní polentové krupice
  • sůl
  • 1 menší jarní cibulka
  • 50 balkánského sýru (nejlépe zn. Pilos z Lidlu)

Postup

1

V hrnci zahřejeme 210 ml osolené vody. Do vroucí vody pomalu sypeme polentu a dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Takto vaříme a mícháme 3-4 minuty do husté kašovité konzistence.

2

Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky. Cibulku nakrájíme na drobná kolečka. Obojí vmícháme do hotové polentové kaše. Kaši naneseme na pečící papír a uhladíme, aby vznikla asi 1 cm silná placka. Necháme ztuhnout.

3

Když je polenta tuhá, nakrájíme jí na proužky. Dáme ji na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut do zlatova nebo ji opečeme na pánvi pomazané olivovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodoví šneci s krémovou citronovou polevou

Kokosové koule

Zdravé pizzy z quinoy

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Balzamikové kuřecí se zeleninou

Jemná cizrnová pomazánka s avokádem

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou

Irský koláč s drobenkou

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Italské steakové rolky se špenátem

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy