fbpx

Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem

Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem

Ingredience na 1 porce

  • 50 g instantní polentové krupice
  • sůl
  • 1 menší jarní cibulka
  • 50 balkánského sýru (nejlépe zn. Pilos z Lidlu)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V hrnci zahřejeme 210 ml osolené vody. Do vroucí vody pomalu sypeme polentu a dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Takto vaříme a mícháme 3-4 minuty do husté kašovité konzistence.

2

Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky. Cibulku nakrájíme na drobná kolečka. Obojí vmícháme do hotové polentové kaše. Kaši naneseme na pečící papír a uhladíme, aby vznikla asi 1 cm silná placka. Necháme ztuhnout.

3

Když je polenta tuhá, nakrájíme jí na proužky. Dáme ji na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut do zlatova nebo ji opečeme na pánvi pomazané olivovým olejem.

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře