Asijský salát s tofu

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Skleněné nudle

  • 100 g tenkých skleněných nudlí
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • sůl

Zeleninová směs

  • 6 ředkviček
  • 2 mrkve
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 lžíce sezamu
  • 1 žlutá paprika
  • 1 bylinkové tofu
  • hrst bazalkových listů
  • sezamový olej

Zálivka

  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička medu
  • kousek posekané chilli papričky
  • šťáva z půlky limety
  • sůl

Postup

1

Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou s trochou soli a kapkou oleje a necháme odstát dle návodu. Poté vodu scedíme, nudle prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

2

Na pánvi na trošce sezamového oleje opečeme tofu nakrájené na kousky. Poté smícháme s nudlemi.

3

Na malé pánvičce nasucho opražíme sezamová semínka. Natrháme si bazalkové listy.

4

Do mísy přidáváme na slabá půlkolečka nakrájené ředkvičky, lahůdkovou cibulku, na kousky nakrájenou papriku a přidáme i nahrubo nastrouhanou mrkev (ideálně na V-krouhači).

5

V hrnečku si připravíme zálivku z limetové šťávy, chilli papričky, medu, soli a nastrouhaného zázvoru. Přelijeme přes salát, promícháme společně s bazalkou a posypeme sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohánkové placky

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Křupavé cibulové kroužky bez smažení

Jemný veganský čokoládový dort s avokádem

Velikonoční nádivka po vegansku

Video: Nadýchané pusinky plněné kokosovým krémem

Pečený pstruh s tymiánem

Sýrové tyčinky s česnekovým dipem

Ostružinové smoothie

Ořechové kostky s čokoládovou polevou

Dýňové rizoto s kuřecími kousky

Černé rýžové nudle s kuřecím masem a kari