Křupavé gnocchi a la caprese

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g gnocchi
  • 250 g cherry rajčat
  • 125 g mozzarelly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • hrst čerstvé bazalky

Postup

1

Nejprve uvařte gnocchi dle návodu. Mezitím si na jedné pánvi rozpusťte lžíci másla a přidejte polovinu uvedeného množství olivového oleje. Zceďte gnocchi a začněte je restovat na pánvi.

2

Na jiné pánvi na mírném ohni rozpusťte zbylé máslo, přidejte trochu olivového oleje, aby se nepálilo. Přidejte přepůlená cherry rajčátka a na tenké plátky nakrájený česnek.

3

Asi po minutce přidejte většinu nasekané bazalky, osolte a opepřete podle chuti. Po další minutce vypněte plamen a po chvilce přidejte kousky mozzarelly (nejlépe přepůlené třešinky mozzarelly), aby se prohřály, ale ne zcela rozpustily.

4

Když gnocchi zezlátnou, můžete podávat. Navršte na ně rajčátka a posypte zbylou bazalkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí pie

Losos na másle se zeleninovým salátkem

Nadýchané ricottové placičky s parmazánem

Kakaový dort s mascarpone a tvarohem

Smetanovo skořicový dezert, který je vláčný i křupavý

Domácí majonéza bez vajec

Avokádo s tuňákem a cottage sýrem

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Rajčatová polévka

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami

Bramborové bochánky plněné lesními houbami