Křupavé gnocchi a la caprese

Křupavé gnocchi a la caprese

Ingredience na 2 porce

  • 500 g gnocchi
  • 250 g cherry rajčat
  • 125 g mozzarelly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • hrst čerstvé bazalky

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nejprve uvařte gnocchi dle návodu. Mezitím si na jedné pánvi rozpusťte lžíci másla a přidejte polovinu uvedeného množství olivového oleje. Zceďte gnocchi a začněte je restovat na pánvi.

2

Na jiné pánvi na mírném ohni rozpusťte zbylé máslo, přidejte trochu olivového oleje, aby se nepálilo. Přidejte přepůlená cherry rajčátka a na tenké plátky nakrájený česnek.

3

Asi po minutce přidejte většinu nasekané bazalky, osolte a opepřete podle chuti. Po další minutce vypněte plamen a po chvilce přidejte kousky mozzarelly (nejlépe přepůlené třešinky mozzarelly), aby se prohřály, ale ne zcela rozpustily.

4

Když gnocchi zezlátnou, můžete podávat. Navršte na ně rajčátka a posypte zbylou bazalkou.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře