fbpx

Brokolice zapékaná s parmazánem, slaninou a zakysanou smetanou

Rychlé a přitom syté jídlo, které budete mít do hodiny připravené. Zapékanou brokolici nám vařila vždy maminka a i přesto, že jsme brokolici příliš v lásce neměli, talířky jsme vždy vylízali dočista :).

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 2
recept-na-zapekanou-brokolici-se-syrem-a-sunkou

Ingredience

  • 500 g brokolice
  • 40 g slaniny nebo šunky, nakrájené
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 150 ml mléka
  • 1 malá lžička soli
  • mletý černý pepř dle chuti

zapeceni-brokoli-d204e185a2fb99f2787e2c11a20bcba3_view_l

Postup

1

Brokolici umyjte a rozdělte na menší růžice. Vařte přibližně 5 minut v osolené vodě. Poté prolijte studenou vodou a dejte stranou. Sýr nastrouhejte. Smíchejte vejce, sůl, pepř, zakysanou smetanu, mouku a mléko. Promíchejte a přisypte třetinu množství nastrouhaného sýra. Šunku orestujte na pánvi.

2

Formu vymažte olejem či máslem a vložte do ní brokolici, orestovanou šunku a třetinu množství sýra. Zalijte připravenou náplní a posypejte poslední třetinou sýra.

3

Troubu předehřejte na 180 °C a pečte přibližně 30 minut nebo dozlatova. Nechte chvilku chládnout, a poté podávejte.

Mohlo by vás zajímat:
brokolice pečení slané recepty slanina šunka zakysaná smetana Hlavní jídla

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře