Rebarborový koláč s jemným krémem

Pro vylepšení můžete k rebarboře přidat čerstvé jahody.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 250 g hladké mouky – Babiččina volba na křehká těsta + na podsypání
  • 40 g moučkového cukru
  • 5 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce – oddělený žloutek a bílek
  • 70 g másla
  • 50 – 70 ml mléka

Náplň

  • ½ sáčku vanilkového pudinku
  • ¼ litru mléka
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 20 g másla
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 370 – 400 g rebarbory (oloupané)
  • 40 g třtinového cukru

Postup

1

Do mísy nasypte mouku, cukr a promíchejte s kypřícím práškem. Přidejte změklé máslo a prsty promněte. Přidejte žloutek a mléko a vypracujte pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici.

2

Z pudinkového prášku, krupicového cukru a mléka uvařte pudink. Když trochu zchladne, vmíchejte máslo. Během chladnutí promíchávejte metlou. Téměř vychladlý pudink promíchejte s tvarohem.

3

Rebarboru nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Promíchejte s třtinovým cukrem.

4

Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Těsto vyndejte z lednice, rozbalte a na pomoučené pracovní ploše vyválejte na kulatý plát, silný asi 0,5 cm. Okraje můžete oříznout. Plát přendejte na plech vyložený pečícím papírem a doprostřed rozetřete krém. Nechte asi 4 cm od kraje volné. Na krém rozprostřete rebarboru a volné okraje přeskládejte dovnitř – koláč jím jakoby uzavřete. Těsto potřete bílkem.
Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Podzimně laděné brownies s dýňovým pyré a oříšky

Bezlepkové pomerančové wafle

Ořechové palmiers se skořicí

Cizrnovo-sýrové placičky

Nepečený kokosový dort s tvarohovým krémem

Vánoční cukroví – růžové mandlovo-brusinkové kuličky bez pečení a výčitek

Celozrnný špenátový quiche s vejci

Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem

Domácí čerstvý sýr z mléka a podmáslí

Třešňová bublanina

Domácí karamelové Twix tyčinky