Lahodné čokoládové lanýže s příchutí tiramisu + videorecept
Tento jedinečný francouzský dezert je co do výroby nepřekonatelný v jednoduchosti a chuťový výsledek je famózní – plná chuť hořké čokolády tvoří společně s tiramisu neodolatelnou kombinaci. A víte, jak lanýže vznikly? Pochází z Francie, kde je vynalezl Louis Dufour v Chambéry v prosinci 1895. Své jméno získaly po pravých lanýžích, jelikož je připomínaly nejen svým vzhledem, ale také tím, že byly podávány výhradně bohaté francouzské smetánce. 🙂

Ingredience
- 2 tabulky hořké kvalitní čokolády nalámané na kousky
- Šálek horké kávy – nejlépe espresso, ale může být i instantní
- 24 ks cukrářských piškotů
- 100 g instantního pudinku – vanilkového v prášku
- 1 polévková lžíce instantní kávy
- 220 g mascarpone
Postup
Nalámanou čokoládu dejte do misky a přelijte uvařenou kávou. Míchejte, než se čokoláda rozpustí.
Piškoty dejte do uzavíratelného sáčku a rozmělněte nadrobno, např. pomocí válečku.
Vše smíchejte v jedné míse.
Vyrobte kuličky a dejte na 15 minut ztuhnout do mrazničky.
Rozpusťte druhou várku čokolády a kuličky nakonec obalte.
Dejte odpočinout do ledničky a můžete podávat.
Video
Tiramisu TrufflesFULL RECIPE: http://bzfd.it/1pQTGvT
Zveřejnil(a) Tasty dne 18. březen 2016
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda káva nepečené piškoty tiramisu
Zdroj: www.buzzfeed.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře