fbpx

Lahodné čokoládové lanýže s příchutí tiramisu + videorecept

Tento jedinečný francouzský dezert je co do výroby nepřekonatelný v jednoduchosti a chuťový výsledek je famózní – plná chuť hořké čokolády tvoří společně s tiramisu neodolatelnou kombinaci. A víte, jak lanýže vznikly? Pochází z Francie, kde je vynalezl Louis Dufour v Chambéry v prosinci 1895. Své jméno získaly po pravých lanýžích, jelikož je připomínaly nejen svým vzhledem, ale také tím, že byly podávány výhradně bohaté francouzské smetánce. 🙂

Lahodné čokoládové lanýže s příchutí tiramisu + videorecept

Ingredience

  • 2 tabulky hořké kvalitní čokolády nalámané na kousky
  • Šálek horké kávy – nejlépe espresso, ale může být i instantní
  • 24 ks cukrářských piškotů
  • 100 g instantního pudinku – vanilkového v prášku
  • 1 polévková lžíce instantní kávy
  • 220 g mascarpone

Postup

1

Nalámanou čokoládu dejte do misky a přelijte uvařenou kávou. Míchejte, než se čokoláda rozpustí.

2

Piškoty dejte do uzavíratelného sáčku a rozmělněte nadrobno, např. pomocí válečku.

3

Vše smíchejte v jedné míse.

4

Vyrobte kuličky a dejte na 15 minut ztuhnout do mrazničky.

5

Rozpusťte druhou várku čokolády a kuličky nakonec obalte.

6

Dejte odpočinout do ledničky a můžete podávat.

Video

Tiramisu TrufflesFULL RECIPE: http://bzfd.it/1pQTGvT

Zveřejnil(a) Tasty dne 18. březen 2016

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda káva nepečené piškoty tiramisu

Zdroj: www.buzzfeed.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře