fbpx

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

K rybám dobře pasuje avokádový olej. Má vysoký stupeň zakouření a příjemně voní. S tuňákem si víc než rozumí. Tuňákový steak propečte jen jemně, rare - medium rare, aby si zachoval šťavnatost.

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Ingredience na 1 porce

  • steak z tuňáka
  • čerstvě drcený pepř čtyř barev
  • hrubá mořská sůl
  • avokádový olej

dýňové pyré

  • menší dýně hokkaido
  • máslo
  • citronová šťáva
  • kopr
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Tuňáka osušte, z obou stran potřete avokádovým olejem a posypte pepřem a solí.

2

Připravený steak zprudka opečte na suché a rozpálené pánvi. Z každé strany asi minutu (při výšce steaku 2,5 cm).

3

Očištěnou a pokrájenou dýni uvařte v osolené vodě do měkka.

4

Poté rozmačkejte na kaši, ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Zjemněte plátkem másla.

5

Při servírování hotový steak zakápněte trochou oleje a kaši dozdobte koprem.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře