Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Chcete si pochutnant, ale nechcete mýt kopu nádobí? Pak jste našli ten správný recept. Na přípravu těchto těstovin vám stačí jen jeden hrnec. V receptu je totiž přesně odměřeno, kolik je potřeba vody k těstovinám, aby se uvařily. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 plátky slaniny, pokrájené na malé kousky (Můžete vynechat)
  • 3 hrnky vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • 500 g těstovin (nejvhodnější jsou mušličky)
  • 2 rajčata
  • 120 g sýra s modrou plísní (niva)
  • sůl
  • mletý pepř

Postup

1

V hrnci osmahneme slaninu, nejlépe trochu déle (8 – 10 minut, aby byla křupavá). Dáme bokem na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby oschla.

2

Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Do vývaru vložíme těstoviny a rajčata. Vaříme, dokud nejsou těstoviny hotové (viz návod), asi 10 minut. Odstavíme a vmícháme nadrobený sýr. Přidáme slaninu, dochutíme solí a pepřem a podáváme

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Francouzská cibulačka s metaxou!

Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru

Jemná polévka s kuřecím masem a zeleninovými nudličkami

Zmrzlinový cheesecake s krémovým sýrem, jahodami a čokoládovou polevou

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Máslové řezy s karamelem a čokoládovou polevou

Sladkokyselé kuře v těstíčku

Smažené lilky

Domácí melounová limonáda

Dušené hovězí na mrkvi a tymiánu

Video: Křupavé mozzarellové tyčinky se špenátem

Snídaňový toast se slaninou a Čedarem