Připravte si veškeré suroviny. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Oloupaný celer na plátky a potom na menší kousky. Cibuly nakrájejte nadrobno. Česnek rozdrťte plochou stranou nože a pak nasekejte najemno. Uvařte si dopředu hovězí vývar.
Maso nakrájejte na menší kusy, osolte a opepřete ho. Rozpalte ve větší pánvi přepuštěné máslo (ghí) a osmahněte na něm zprudka maso ze všech stran. Nesmažte všechno maso najednou, ale postupně, aby se v pánvi smažilo a ne dusilo.
Osmažené maso vyndejte z pánve stranou a dejte do výpeku smažit cibuli, až zesklovatí, přidejte česnek. Potom vsypte pokrájenou mrkev na a celer a smažte cca 2 minuty.
Podlijte vínem, nechte vyvařit několik minut. Dolijte vývarem, přidejte pár snítek tymiánu a bokový list, nechte ještě chvíli probublávat.
Maso přesuňte do pekáčku nebo vyšší zapékací misky, přelijte zeleninou s vývarem a dejte pozvolna péct na 140 °C cca na 3 hodiny. Maso občas sledujte, pokud bude potřeba, dolévejte vývarem. Délka pečení záleží vždy na mase. Upečené je krásně měkké a skoro se rozpadá.
Po upečení je maso krásně měkké a omáčka má výraznou chuť. Pokud ji chcete hustší, přeceďte ji a v hrnci svařte a zredukujte na třetinu. Podávejte s kopečkem kaše a zalité omáčkou. Je to vážně dobrota :).