fbpx

Domácí čokoládový likér

Bezchybný čokoládový likér. Lepší jak z obchodu, protože pracuje s pravou smetanou a čokoládou. Jeho sladkost i sílu si můžete sami upravit. Hotový je navíc za půl hodinky. 🙂

Jemný čokoládový likér

Ingredience na 20 porcí

  • 100 g 70% čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 ml 35% smetany
  • 250 ml rumu
  • 4 zarovnané lžíce kakaa

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V hrnci smícháme smetanu, cukr a kakao. Pomalu zahříváme a přidáme nasekanou čokoládu. Udržujeme teplotu – nevaříme. Jde nám pouze o to, aby se všechny ingredience v čele s čokoládou rozpustily a spojily.

2

Dáme odstát a necháme vychladnout, dokud nebude mít tato čokoládová smetana pokojovou teplotu.

3

Jakmile je smetana vlažná, přilijeme rum. (Kdyby byla smetana stále horká, rum by se z velké části vypařil.)

4

Naplníme do lahví. Likér uchováváme v ledničce.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda domácí recepty kakao smetana snadné recepty Bez oříšků Cukroví Jaro Léto Nápoje Podzim Vánoce Vegetariánské Zima

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře