Domácí čokoládový likér

Bezchybný čokoládový likér. Lepší jak z obchodu, protože pracuje s pravou smetanou a čokoládou. Jeho sladkost i sílu si můžete sami upravit. Hotový je navíc za půl hodinky. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g 70% čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 ml 35% smetany
  • 250 ml rumu
  • 4 zarovnané lžíce kakaa

Postup

1

V hrnci smícháme smetanu, cukr a kakao. Pomalu zahříváme a přidáme nasekanou čokoládu. Udržujeme teplotu – nevaříme. Jde nám pouze o to, aby se všechny ingredience v čele s čokoládou rozpustily a spojily.

2

Dáme odstát a necháme vychladnout, dokud nebude mít tato čokoládová smetana pokojovou teplotu.

3

Jakmile je smetana vlažná, přilijeme rum. (Kdyby byla smetana stále horká, rum by se z velké části vypařil.)

4

Naplníme do lahví. Likér uchováváme v ledničce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Květák nadívaný sýrem, slaninou a kadeřávkem, s křupavou kůrčičkou

Letní čokoládový dort s vůní bazalky

Chřestový flan s parmezánem

Koláč z těsta ze zakysané smetany s jahodami a třešněmi

Celozrnné lívance

Karbanátky z červené řepy s řepným salátem

Recept na růžový zebrový dort + video-recept

Nepečený dort z piškotů, ovoce a zakysanky

Plněné batáty ala mexiko

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Mrkvovo-petrželové pyré

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou