Přírodní lék – česnek naložený v medu
Hledáte přírodní lék, který nekoupíte v lékárně? Pro prvotní odrazení nachlazení a chřipky zkuste česnek naložený v medu. Česnek má pozitivní účinky především na obranyschopnost organismu a trávení. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy a v kombinaci s medem se používá při nachlazení a chřipce. Více o česneku se můžete dočíst například na wikipedii.
Jak česnek se užívá?
Naložené stroužky česneku jezte při prvních příznacích nachlazení. Jezte každou hodinu 1 až 2 stroužky, každý den asi 5 stroužků. Poté snižte dávkování.
Med naložený ve sklenici použijte při vaření, do čaje nebo jako sirup proti kašli.

Ingredience
- česnek
- med (Nejlépe tekutý. Pokud vám med zcukernatěl, rozehřejte ho ve sklenici ve vodní lázni.)
- uzavíratelná sklenice (např. zavařovací)
- nůž
- pár hřebíčků (koření, můžete vynechat)
Postup
Sklenici i uzávěr důkladně omyjte a osušte, případně i vyvařte.
Oloupejte několik stroužků česneku a odkrojte okraje. Česnek můžete použít vcelku nebo ho rozdrtit lisem na česnek. S drceným česnekem bude probíhat celý proces rychleji.
Česnek vložte do sklenice tak, aby v horní části zůstalo místo navíc.
Posypejte několika hřebíčky (koření) a zalijte medem.
Důkladně uzavřete víkem a nechte při pokojové teplotě několik dní.
Poté skladujte v ledničce. Česnek změkne již za několik dní, doporučujeme ale vydržet delší dobu. Stroužky česneku vydrží v medu až několik měsíců.
To, že med bude bublat, je v pořádku. Je to součást kvašení.
Mohlo by vás zajímat:
česnek med zdraví
Zdroj: www.gardeningchannel.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře