Přírodní lék – česnek naložený v medu

Hledáte přírodní lék, který nekoupíte v lékárně? Pro prvotní odrazení nachlazení a chřipky zkuste česnek naložený v medu. Česnek má pozitivní účinky především na obranyschopnost organismu a trávení. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy a v kombinaci s medem se používá při nachlazení a chřipce. Více o česneku se můžete dočíst například na wikipedii. Jak česnek se užívá? Naložené stroužky česneku jezte při prvních příznacích nachlazení. Jezte každou hodinu 1 až 2 stroužky, každý den asi 5 stroužků. Poté snižte dávkování. Med naložený ve sklenici použijte při vaření, do čaje nebo jako sirup proti kašli.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • česnek
  • med (Nejlépe tekutý. Pokud vám med zcukernatěl, rozehřejte ho ve sklenici ve vodní lázni.)
  • uzavíratelná sklenice (např. zavařovací)
  • nůž
  • pár hřebíčků (koření, můžete vynechat)

Postup

1

Sklenici i uzávěr důkladně omyjte a osušte, případně i vyvařte.

2

Oloupejte několik stroužků česneku a odkrojte okraje. Česnek můžete použít vcelku nebo ho rozdrtit lisem na česnek. S drceným česnekem bude probíhat celý proces rychleji.

3

Česnek vložte do sklenice tak, aby v horní části zůstalo místo navíc.

4

Posypejte několika hřebíčky (koření) a zalijte medem.

5

Důkladně uzavřete víkem a nechte při pokojové teplotě několik dní.

6

Poté skladujte v ledničce. Česnek změkne již za několik dní, doporučujeme ale vydržet delší dobu. Stroužky česneku vydrží v medu až několik měsíců.

7

To, že med bude bublat, je v pořádku. Je to součást kvašení.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Kaše z quinoi

Duhový dort s překvapením uvnitř

Polpette casalinghe al sugo

Red velvet cake

Cibulový květák s hráškem

Čokoládový krém s ovocem

„Malinové nebe“ – Nepečené malinové řezy s pudinkem

Tvarohovo ovesné knedlíky

Kakaovo – kokosové müsli tyčinky s konopným proteinem

Jahody plněné smetanovým sýrem

Podmáslové kakaové čtverečky s cukrovou polevou