Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4-5 ks cannelloni na osobu
  • sůl
  • pepř
  • extra panenská olivový olej
  • 250-300 g čerstvé ricotty Gran Moravia
  • 110 g strouhaného sýra Gran Moravia
  • větší hrst černých oliv
  • čerstvá bazalka
  • sušená šunka, cca 100 g
  • 1 menší žlutá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • sušené oregano
  • 3 lžíce kvalitního rajčatového protlaku

Postup

1

Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. V rendlíku na troše olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, na minutu přihodíme prolisovaný česnek a vlijeme krájená rajčata. Za občasného míchání necháme maličko zhoustnout. Vmícháme černé olivy nasekané na menší kousky, protlak, menší lžičku oregana a čerstvou bazalku posle chuti. Vše ochutíme pepřem a solí.

2

Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací misky vymažeme olivovým olejem. V misce smícháme ricottu s nakrájenou sušenou šunkou, bazalkou a nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem, trošku naředíme v případě nutnosti konzistenci mlékem. Výsledná hustota má být ideální k plnění Cannelloni pomocí cukrářského sáčku. Takto tedy naplníme z obou stran "trubičky".

3

Na dno zapékacích misek dáme trochu rajčatové omáčky, na ní vyskládáme těstoviny a navrstvíme na ně omáčku s tím, že trochu necháme volné okraje, tedy pokud milujete stejně jako já dokřupava vypečené těstoviny :) Pokud ne dejte omáčku po celém povrchu těstovin.

4

Nyní vložíme misky do trouby a pečeme cca 20 minut, tak aby byly těstoviny měkké, poznáte to snadno – vpíchnutím vidličky.

5

Poté posypeme navrchu strouhaným sýrem a dáme na minutku do trouby pod gril. Ihned podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bleskové borůvkové minimuffiny

Cizrnovo cuketové muffiny

Vláčný medový perník

Tomatová polévka

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Pečená dýně

Dýňové cupcakes s banánovým krémem

Šalvějový sirup

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Čerstvé těstoviny s vepřovou panenkou

Smažené špenátové kuličky

Fitness bábovka z ovesných vloček, banánů a kokosu