Bramborové tulipány se sýrem a rozmarýnem pečené v troubě

Bramborové tulipány jsou jednoduché na přípravu a jako příloha působí na talíři naprosto nádherně. Překvapte u stolu rodinu nebo vaše hosty a pochutnejte si na těchto jedlých tulipánech se sýrem a rozmarýnem. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 středně velkých brambor
  • 80 g másla
  • 150 g strouhaného sýra (mozzarella nebo čedar)
  • 1/2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

Brambory omyjte a oloupejte.

2

Špičku každé brambory lehce seřízněte, aby brambora stála.

3

Poté jako květinu rozřezejte zhruba po 1 cm tak, abyste neprořízli až na dno.

4

Naskládejte brambory do pekáče a do každé rovnoměrně rozdělte kousek másla.

5

Posypte rozmarýnem a tymiánem, osolte a opepřete. Dobře zasypte sýrem.

6

Dejte péct do předehřáté trouby na cca 40 minut při teplotě 118°C a při dolním ohřevu, dokud brambory nezezlátnou.

7

Po upečení lehce zakapejte olivovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé masové kuličky se zeleninou

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Vepřové s nektarinkami

Ořechová bábovka

Špaldovo-ovesné knedlíky se švestkami

Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem

Medový koláč s citronem

Banica – bulharský slaný koláč

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Borůvkové nebe

Rychlé máslovo-vanilkové sušenky ke kávě