Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu a candida dietu – fáze II. a III.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 200 g uzeného nebo smaženého tempehu (1 balíček)
  • 200 g bílé části pórku
  • 200 g červené cibule (dvě středně velké)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

1

Červenou cibuli pokrájíte na půlměsíčky, pórek na kolečka a tempeh na kostičky.

2

Na oleji začnete restovat cibuli, po chvíli přidáte pokrájený tempeh a ještě dále opékáte a mícháte – dokud se tempeh s cibulí dozlatova neopeče.

3

Následně přidáte pórek a ještě krátce (cca 1-2 minuty) restujete a mícháte – pórek se prohřeje, zesládne, ale zůstane křupavý.

4

Ihned z pánve servírujete na talíř a je-li potřeba, na talíři přisolíte.

Poznámka

Při nízkosacharidové dietě podáváte samotné, doplněné například listy salátu little gem a rajčaty.
U ostatních diet může jako příloha posloužit bramborová kaše bez mléka.
Z uvedeného množství jsou 2 porce bez přílohy nebo 3 – 4 porce s přílohou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí satay

Pikantní vepřové nudličky

Falafelky

Krémová citronová roláda

Bezlepkový Sachr dort

Hroznové smoothie s lněným olejem

Křupavé košíčky se sladkou vaječnou náplní

Pečené hranolky s masem, sýrem a zeleninou

Salát z rajčat, oliv a mozzarelly

Nutella cheesecake

Svěží nektarinkový salát s prosciuttem

Citrónovo-limetkový koktejl s proseccem