
Cibuli nakrájíme na jemno, smažíme do zlatova v hrnci, poté přidáme na kousky nakrájený česnek (3 stroužky) a pokrájené žampiony (pár si jich můžeme nechat na dozdobení).
Plátky rostlinného masa Robi okořeníme solí a kmínem, smažíme zprudka na pánvi, kterou jsme jen trochu potřeli olejem (dobrý je na to kokosový).
Plátky přendáme do hrnce k žampionům, zalijeme vodou a dusíme 10 minut. Nakonec zahustíme lžící bramborového nebo tapiokového škrobu. Necháme probublat.
Stáhneme z plamene. Přidáme lžíci kvalitní sójové omáčky, dokořeníme chilli, sladkou paprikou, kmínem, solí a pepřem (pokud máme, přidáme i houbové koření). Dle chuti můžeme přidat stroužek utřeného česneku.
Robi je směs rostlinných bílkovin, která se podílem proteinů (20 g) vyrovná masu, neobsahuje však téměř žádný tuk! Polotovar Robi seženete ve zdravé výživě a dokonce i v některých supermarketech (Globus).